Vorige | Volgende

Burg Grothestraat 15 a SOEST

Vraagprijs € 789.000 k.k.

Neem contact met ons op

035-6030025

info@verrips.nl

Omschrijving

Deze authentieke en charmante vrijstaande woning uit 1787 heeft een rijke geschiedenis. Van 18e -eeuwse boerderij tot makelaarskantoor anno 2017. In 1948 is de boerderijfunctie komen te vervallen en heeft het pand een winkelbestemming gekregen. Vandaag de dag is er een hoop veranderd en rust er een gemengde bestemming 'wonen en werken' op het pand. Deze combinatie en de aanwezigheid van een extra...

Kenmerken

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte met woonruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Opp kantoorruimte
72 m²

Omschrijving

Deze authentieke en charmante vrijstaande woning uit 1787 heeft een rijke geschiedenis. Van 18e -eeuwse boerderij tot makelaarskantoor anno 2017. In 1948 is de boerderijfunctie komen te vervallen en heeft het pand een winkelbestemming gekregen. Vandaag de dag is er een hoop veranderd en rust er een gemengde bestemming 'wonen en werken' op het pand. Deze combinatie en de aanwezigheid van een extra bouwvlak aan de achterzijde biedt hiermee talloze mogelijkheden; te denken valt aan een dienstverlenende functie, een baliefunctie, het bijbouwen van een extra woning of gewoon slechts wonen, het kan allemaal! Een groot voordeel is de centrale ligging van het pand; op de hoek van de Korenweg en Burgemeester Grothestraat grenzend aan de winkelstraat de 'Van Weedestraat' (waar elke donderdag de gezellige weekmarkt gehouden wordt) én aan de N 221 dé verbindingsweg tussen Amersfoort en Hilversum. In de directe omgeving bevinden zich meerdere basisscholen, het voortgezet onderwijs, het treinstation Soestdijk en het Baarnse bos met Paleis Soestdijk. Op slechts enkele minuten fietsafstand liggen de uitgestrekte Soesterduinen, aan natuur geen gebrek!

Hoewel het pand in de loop der jaren verbouwd en gemoderniseerd is naar de huidige woonwensen, ademt het pand aan zowel binnen- en buitenzijde nog de sfeer van weleer uit, dit bemerkt u direct wanneer u het pand betreedt. Zo is de 'opkamer' nog aanwezig en doet deze vandaag de dag dienst als spreekkamer. Het woon-en werkgedeelte zijn middels een verbindingsdeur van elkaar gescheiden. Het woongedeelte beschikt over een gezellige riante, tuingerichte woonkeuken op de begane grond. De woonkamer en slaapkamers bevinden zich op de verdiepingen. Het kantoorgedeelte is aan de voorzijde van het pand gelegen, een perfecte combinatie, gescheiden en toch in 1!

Kantoorruimte:

Entree voorzijde pand, royale kantoorruimte met grote raampartijen voorzien van sfeervolle roedeverdeling, 'boeren' plavuizenvloer , kleine pantry, garderobe en toilet v.v. fonteintje. Toegang tot 2 spreekkamers waarvan een middels
3 traptreden, beiden v.v. houten vloer. Via een dubbele verbindingsdeur is de woonruimte achter het kantoor te bereiken.

Woonruimte:

Indeling:
Entree achterzijde woning, hal, meterkast, toilet v.v. fonteintje, opstelling wasmachine en droger, toegangsluik naar kelder, deur naar royale woonkeuken met sfeervolle raampartijen v.v. roedeverdeling en openslaande deuren naar achtertuin, L-vormige keukenopstelling in landelijke stijl v.v. 5-pitsgasfornuis met dubbele oven, magnetron, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en servieskast, trapopgang naar verdieping. De gehele begane grond is v.v. een 'boeren' plavuizenvloer met vloerverwarming.

1e verdieping:
Trapopgang, halletje met toegang tot 2 vaste kasten, toilet v.v. fonteintje, badkamer v.v. ligbad, douchecabine, wastafel en dakraam en vloerverwarming. Vanuit de hal eveneens toegang tot 1e slaapkamer v.v. vaste kastenwand en toegang tot ruime woonkamer met sfeervolle dakkapelletjes (koekoek) v.v. roedeverdeling en fraai zicht over de rotonde en het begin van de winkelstraat. De gehele verdieping is voorzien van een nette houtenvloer.

2e verdieping:
Vanuit de woonkamer toegangsdeur naar klein halletje, trapopgang naar 2e verdieping, ruime slaapkamer met klein dakraam.

Bijzonderheden:

• Authentieke vrijstaande woning met aparte kantoorruimte
• Voormalige boerderij (1787)
• Extra bouwvlak aan achterzijde

• Gemengde bestemming op het pand: 'wonen en werken'
o Mogelijkheden tot kantoor aan huis (dienstverlenende functie, baliefunctie of geheel wonen)
• Geheel gemoderniseerd en aangepast aan hedendaagse woonwensen in 2000
• Definitief energielabel A: kantoor, C: woning
• Schilderwerk buitenzijde 2016
• Volledige voorzien van dubbele beglazing
• Elektrische installatie vernieuwd in 2000
• Behoud van diverse stijlelementen
• Voorzien van vloerverwarming in de woonkeuken en de badkamer
• Prachtige dakkapelletjes, overstekken en pui in 'Amsterdamse school' stijl
• Goed onderhouden

• Woonhuis verdeeld over begane grond en twee verdiepingen:
o Fraaie tuingerichte woonkeuken
o Woonkamer op 1e verdieping met vrije uitkijk over rotonde
o 2 slaapkamers verdeeld over verdiepingen

• Kantoor aan voorzijde pand:
o Royale kantoorruimte
o 2 spreekkamers
o pantry en toilet

• Centrale ligging, grenzend aan de winkelstraat de 'Van Weedestraat'
• Aan de N 221, verbindingsweg tussen Amersfoort en Hilversum
• Basisscholen, voortgezet onderwijs, treinstation Soestdijk en Baarnse bos met Paleis Soestdijk in
directe omgeving
• Soesterduinen op slechts enkele minuten fietsafstand

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte met woonruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
72 m²
In units vanaf
72 m²
Energielabel
Klasse A

Kadastrale gegevens

Gemeente
Soest
Sectie
K
Perceel
4216
Oppervlakte
400 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Soest
Sectie
K
Perceel
4215
Oppervlakte
173 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Foto's

afbeelding

Open Dag Heeren van Beaufort te Soest

zaterdag 3 juni a.s. vanaf 15.00 uur! Ontmoet uw nieuwe buren!